и при мен е така ама знам че е "тръгнал" дебитомера
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как трябва да се форсира 2.0 ТС
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от boian Покажи съобщениеТози ефект със засмукването на въздух се получава в момента на отваряне на дросела и е нормално да се чува когато си пред мотора, а не в купето. Замислянето при студен мотор е софтуерно решение да се пази двг от натоварване, докато не е достигнал работна температура. В момента, в който стрелката на температурата мръдне на 50градуса трябва да си върви без никакво замисляне, тресене и т.н.
Comment
-
Първоначално публикувано от marti-69 Покажи съобщениелогично е да е така, и на моита го има тва замисляне, но наистина само като е студена
А иначе също е вярно че пред капака се усеща по различен начин, отколкото зад волана....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщениеА като ти качи температура не се ли оправя
Другия проблем е като запаля и веднага тръгна без да я чакам. Без значение студена ли е загряла ли е. Тръгвам и първоте 3, 4 подавания на газ не ще да отлепи както след това. На 1700 и после 2700 една таква се зачудва за момент. Също когато е карана и е загряла. Ако подам леко газ да речем на 3-та и я оставя да си вдигне обороти. когато преминава през 2700 за момент спира да ускорява и после продължава.
Нещо мисля с ТПС-а имам рпоблем, но не съм сигурен, защото и като спирам и ми пропадат оборотите понякога. Играят.
Но пък съм разкапсоловал ТПС-а вендъж и го чистих. И няма видимо нараняване на пистите. Няма и луфт в зъбния механизъм на моторчето. И понеже не съм на 100% сигурен, че е от него не купувам нов.
Може би ако купя нов ТПС всички тези пробхлеми ще изчезнат, но не знам дали е от него наистина и чакам да ми падне от небето някакъква идея, че да го сменя тогава. Или да имам 300 лв излишни та да се чудя къде да ги дам.
ЕДИТ: Нямам проблеми с Дебитомер или с каквито и да е други сензори. Дебитомера отчита равномерно. Графиката е права, няма пропадания и си достига максимума 408 кг/ч. на празен ход 12 кг/ч. Ламбда фактора 1. Свещите бели, демек правилно горене. Мотора в цветущо здраве. Температурни сензори нови. Изобщо всичко изглежда на ред. И си го има това замисляне.Last edited by oem; d.m.y г., 19:41.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Сутрин като я запаля и подам газ,започва да глъхне и ако не я отпусна ще загасне,мотора се тресе целия и се чува едно пукане.ТЪЙ!
ако е софтуерно,защо след 2-рото палене не го прави?
ако я оставя да работи 1мин й минава,все пак е мн кофти,не е като да запалиш и да тръгнеш веднага...
Но това да й е кусура! тъка се успокоявамАlfa156 1.8TS 2000
Comment
-
Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщениеДефакто един вид да го приемам за нормалноDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКолега ти не си ли с дизел? Ние какво ти обесниаваме тука? Пише, че си JTD в подписа ти?!?!?!sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
ALFA ROMEO 2.0JTS ex
ALFA ROMEO Crosswagon Q4
Продавам Алфи на части!
Comment
-
Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщение
хахахах... бе гледам JTD пък викам брей... кво стана тука сега...
Ъъъъъ... лягам си вече!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКолега ти не си ли с дизел? Ние какво ти обесниаваме тука? Пише, че си JTD в подписа ти?!?!?!
Питам за бензин, защото мисля да взимам такава, но задължително 2.0 двигател. Това е
Comment
-
Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщениеДизел е буса, просто съм си писал за ЖТД, но не го гледай.
Питам за бензин, защото мисля да взимам такава, но задължително 2.0 двигател. Това е
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеАБСОЛЮТНО ВЯРНО!Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
...
при мен има същотото спъване. ходих на диагностика на двигатела и показа че ламбдсондата ми си е заминала и има логика в това предполагам всички знаем за какво служи този датчик. и скоро ще си копувам тази чудесия която струва 120лв. и ще си покаже дали има разликаАлфа 145 1.6 TS 97' 120
Comment
Comment